Frankensteins monster – Af René

Noget af det første man må indse når man begynder at spille rollespil er følgende: Intet system er perfekt. Der vil altid være visse aspekter man ikke føler sig hjemme i, nogle ting bliver for detaljeret og uoverskueligt, mens andre facetter virker til at være glemt.

Da vi først begyndte at spille, gjorde vi det i Fantasy AGE systemet. Selvom andre mere populære systemer var tilgængelige var det dette system vi gjorde os bekendt med først. Dette var på grund af Titansgrave-serien (Mere om den senere!)

Men lad mig være den første til at sige det: Fantasy AGE er ret basalt. Dette er både godt og skidt. Det gode er at det er nemt at skræddersy monstre, racer, klasser og ting til ens kampagne. Det dårlige er at man tit er nødt til at skræddersy monstre, racer, klasser og ting til ens kampagne. Det ekstra arbejde fører dog til at man skaber en verden der virker mere levende. Så selv om man som spiller har læst hele bogen, opdager man stadig nye ting, og ender med at sige ting som “ORH, hvad er det, hvorfor kan han det, jeg vil også det der.” og så videre. Og når man som spiller får en god ide til en karakter er det nemt at lave noget nyt til dem.

Som en GM der har set sig ud for at skabe noget unikt til sine spillere, så er det vigtigt at man har noget at tage fra. Siden jeg begyndte at spille for et halvandet år siden har jeg gjort mig bekendt med andre systemer, såsom D&D, Star Wars og Call Of Cthulhu. Dette gav mig et bagkatalog af tilføjelsesregler som jeg synes der manglede. Men noget af det mest interessante der sker når man læser andre regelbøger er at man ser at der er lagt vægt på forskellige ting. I Call Of Cthulhu 7th Edition Core Rulebook er der f. eks. et helt kapitel dedikeret til jagter! Noget jeg ved at jeg kommer til at bruge…

Så når du begynder på at spille rollespil, så vid at du starter med et strømlinet, men mangelfuldt system. Inden længe vil du have et fantastisk set af tilføjelser og tricks unikt til dig og dine venner. Personligt glæder jeg mig altid til at prøve noget nyt af, og jeg glæder mig til at vise det til jer alle sammen. Så gå ud og læs en masse bøger, og hvis i finder noget fedt, så husk at del det!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *